Spring naar de inhoud
Home » Activiteiten

Activiteiten

Natuur • Genieten • Shoppen • Ontspanning

PALM-MAR

Palm-Mar is een klein en rustig kustdorp, zonder hotels of discotheken – maar mét apotheker, lokale dokter, wassalon, fitness, … Op wandelafstand bevinden zich de dijk en verschillende bars, terrasjes en restaurants. De grotere (toeristische) centra en de luchthaven liggen op minder dan 15 minuten rijden.

NATUUR

Palm-Mar ligt in een zacht hellende vallei tussen 2 natuurgebieden, waardoor je naar Los Cristianos of Las Galletas kan wandelen. De rijkdom aan vulkanische landschappen en spectaculaire valleien op het eiland nodigt uit tot boeiende verkenningen. Een uitstap naar de kern van het eiland “El Teide” is een must en altijd spectaculair.

SHOPPEN

In het dorp zijn enkele winkels, maar echt shoppen kan je in de grotere toeristische centra, of in één van de vele malls – allemaal op enkele minuten rijden.

SPORT & ONTSPANNING

Mountainbiken of wandelen (al dan niet begeleid) in de uitgestrekte natuurgebieden, fietsen langs de mooie wegen (langs de kust of in het binnenland), golfen met zicht op zee (o.a. op minder dan 3 km), genieten van pretparken, met de boot op zoek naar walvissen … of kajakken en snorkelen tussen de dolfijnen en zeeschildpadden … de mogelijkheden zijn enorm!

KUNST & CULTUUR

Het aanbod op het eiland is zeer divers: van lieflijke kleine bergdorpen tot de grotere steden, met hun mooie historische centra en musea (als La Laguna, Santa Cruz, Puerto de la Cruz, La Orotava).

FAUNA & FLORA

Verschillende dieren- en plantenparken op Tenerife horen tot de mooiste van Europa. De planten en bloemen in de vele klimaatzones zijn uiterst gevarieerd.